Hennebery Eddy Architects Portland office

Hennebery Eddy Architects Studio Renovation

By Hennebery Eddy

A philosophy of reuse underpinned Hennebery Eddy’s elegant LEED Gold-certified studio transformation. Our Portland workplace renovation promoted synergy among designers, increased transparency, and created a welcoming experience ...

City of Portland Fire Station 28

By Hennebery Eddy

Limited by a site area of less than 8,500 square feet, our building addition was carefully sited to provide direct access to Sandy Boulevard and resolve a significant elevation difference across the site. A newly constructed wing ...
PDX Terminal Balancing & Concourse E Extension interior seating

Portland International Airport Concourse E Extension

By Hennebery Eddy

Designers from Hennebery Eddy and Fentress Architects collaborated on the extension of Concourse E and improvements to existing facilities that balanced the number of passengers using the north and south sides of Portland International ...

Cedar Hills Apartments

By Hennebery Eddy

To revitalize this 1970s apartment complex and make it more attractive to potential renters in both appearance and function, Hennebery Eddy identified opportunities for strategic, maximum-value improvements. Design concepts focus on ...
bioscience lab design

Business Accelerator Bioscience Wet Lab

By Hennebery Eddy

As part of its long-term economic development strategy, Prosper Portland (formerly the Portland Development Commission) funded a new wet lab to support innovation in the bioscience industry. A major obstacle to start-up companies ...

2&Taylor

By Hennebery Eddy

This commercial adaptive reuse project transformed an underused downtown Portland building (the former Yamhill Marketplace) into creative mixed-use office and ground-floor commercial space. The three-story, 70,000-square-foot, ...

TriMet South Terminus

By Hennebery Eddy

With high aspirations for this pivotal site in downtown Portland, we transformed a potentially perfunctory infrastructure project — the staging and turn-around site for light rail trains — into one that is completely powered by ...

Kenton Library

By Hennebery Eddy

This adaptive reuse of a 1950s warehouse for the Multnomah County Kenton Library branch created a dynamic resource for the neighborhood. An existing dropped ceiling was removed to expose the wood bow trusses to create a warm, welcoming ...

Ash+Ash

By Hennebery Eddy

Ash+Ash was designed with the goal of integrating contemporary architecture with high-performance sustainable design. The residence takes advantage of regional and distant views to the east, north, and west, as well as a close ...