Hillsboro Shute Park Library – Interiors

The transformational renovation for Hillsboro’s Shute Park Library began with a total reorganization of the library. The new floor plan is defined by open seating and low bookstacks that extend the entire length of the library, thereby improving navigation. We removed oppressively low-hanging metal HVAC ducts, accentuating high ceilings and clerestory windows, creating a visually open space. The restored north wall of glass is now visible throughout the library and is home to a variety of seating groups with views of the large stand of fir trees, connecting the library to its surrounding park.

“David Wark and his team at Hennebery Eddy are architectural wizards, and we will be forever grateful to them for finding a way to take this important, well-loved, and interesting building and turning it into a modern, welcoming, and inviting space … I feel confident that our new layout at Shute Park Branch Library, which allows for more space for people to be here and use the library in creative ways, has given us that flexibility for the future that we desperately needed.”

— Hillary Ostlund,
Library Manager, Shute Park Branch

Project Contact


David Wark FAIA

Awards

Interior Design Award, Portland Chapter AIA, 2014