The Reserve – Interiors

Hennebery Eddy crafted an extensive interior renovation of Pietro Belluschi’s International Style building in downtown Portland. The new west elevation incorporates an art glass wall to activate the entrance and visually connect to SW 10th Avenue. Original building materials are repeated and reinterpreted in the lobby, with white marble and tapering/rounded walls and ceilings. Set back from the buildings edge by a terrace, the penthouse is executed in a single material — glass — which wraps around the building, unifying the roof and establishing a new image and datum line for the building.

“Hennebery Eddy’s restoration of the landmark Pietro Belluschi-designed federal building in downtown Portland […] gave the building new life even as it honored the beautiful and historic original structure.”

— Brian Libby,
Journalist & Architecture Critic

Project Contact


David Wark FAIA

Awards

Design Award, Pacific Northwest Regional AIA, 2011
Design Award, Portland Chapter AIA, 2009